четвртак, 23. фебруар 2017.

PALAČINKE U ŠATOU OD BELOG VINA



Ispeći palačinke. 

Masu pripremam proizvoljno: 

2 jajeta
malo mleka 
malo vode
malo ulja i 
brašno

Ispečene palačinke nafilovati sledećom masom, koja se dobije tako što se pomeša:

mleveni lešnik oko 200 g
100 šećera u prahu i
2 kesice vanil šećera

Nafilovane palačinke treba poređati u vatrostalni sud.

Skuvati u lončetu 250-300 ml belog vina, dok ne proključa, a potom preliti vino preko umućena 2 žumanca, 5-6 kašika šećera i 2 kašike brašna. Dobro izmešati da nema grudvica (ja ovu masu procedim kroz rešetku, pa vratim da dokuvam) i vratiti na ringlu da pusti još koji ključ i tek toliko da se zgusne (zgusne se odmah i treba neprestano mešati).

Poređane palačinke preliti ovim šatoom.

Dopeći na 200 stepeni par minuta.

Ove palačinke možete služiti i tople i hladne (hladne su lepše).

Prijatno. 








Нема коментара:

Постави коментар