PALAČINKE U ŠATOU OD BELOG VINA
Ispeći palačinke.
Masu pripremam proizvoljno:
2 jajeta
malo mleka
malo vode
malo ulja i
brašno
Ispečene palačinke nafilovati sledećom masom, koja se dobije tako što se pomeša:
mleveni lešnik oko 200 g
100 šećera u prahu i
2 kesice vanil šećera
Nafilovane palačinke treba poređati u vatrostalni sud.
Skuvati u lončetu 250-300 ml belog vina, dok ne proključa, a potom preliti vino preko umućena 2 žumanca, 5-6 kašika šećera i 2 kašike brašna. Dobro izmešati da nema grudvica (ja ovu masu procedim kroz rešetku, pa vratim da dokuvam) i vratiti na ringlu da pusti još koji ključ i tek toliko da se zgusne (zgusne se odmah i treba neprestano mešati).
Poređane palačinke preliti ovim šatoom.
Dopeći na 200 stepeni par minuta.
Ove palačinke možete služiti i tople i hladne (hladne su lepše).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар