петак, 10. фебруар 2017.

PILE NA MAĐARSKI NAČIN


Iseckati dve veće glavice crnog luka i propržiti na ulju (treba na masti, no ja mast u kuvanju ne gotivim, sem u nekim kolačima). 

U to dodati oko 600 g pilećeg mesa isečenog na komade.

Kada meso porumeni, dodati 1 kašičicu aleve paprike i propržiti.

Zatim sipati u sve to 1 šolju mlevenog paradajza, biber i pola kašičice  kima.

Rastopiti kocku supe u malo tople vode i sasuti u ovo jelo (zbog dodavanja ove kocke jelo i ne mora da se soli, da se ne bi presolilo).

Kad se nalije supa treba sve kuvati oko pola sata.

Razmutiti posebno 1 kašiku brašna, malo pavlake i jogurta (pošto mi je zafalio jogurt ja sam brašno i pavlaku razblažila sa malo vode) i preliti preko piletine.

Sos kuvati dok se ne zgusne (par minuta).

Piletinu servirati sa kuvanim krompirom.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар