PILE NA MAĐARSKI NAČIN
Iseckati dve veće glavice crnog luka i propržiti na ulju (treba na masti, no ja mast u kuvanju ne gotivim, sem u nekim kolačima).
U to dodati oko 600 g pilećeg mesa isečenog na komade.
Kada meso porumeni, dodati 1 kašičicu aleve paprike i propržiti.
Zatim sipati u sve to 1 šolju mlevenog paradajza, biber i pola kašičice kima.
Rastopiti kocku supe u malo tople vode i sasuti u ovo jelo (zbog dodavanja ove kocke jelo i ne mora da se soli, da se ne bi presolilo).
Kad se nalije supa treba sve kuvati oko pola sata.
Razmutiti posebno 1 kašiku brašna, malo pavlake i jogurta (pošto mi je zafalio jogurt ja sam brašno i pavlaku razblažila sa malo vode) i preliti preko piletine.
Sos kuvati dok se ne zgusne (par minuta).
Piletinu servirati sa kuvanim krompirom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар