PILETINA U PAVLACI



Umutiti 1 jaje, pa u to dodati 125 ml kisele pavlake i malo više belog luka u prahu.

Posoliti i pobiberiti po ukusu, a potom u sve to dodati 1 kašičicu aleve paprike.

Marinadu dobro izmešati.

500 g belog pilećeg mesa iseći na takne šnicle i sasuti u posudu sa marinadom, a po vrhu preklopiti providnom folijom i ostaviti da sve odstoji u frižideru do sutradan.

Nekoliko časova pre prženja izvaditi meso iz frižidera i ostaviti ga na sobnoj temperaturi.

Pre nego počnete pržiti meso potrebno je izvaditi ga iz marinade, a zatim i uvaljati u brašno.

Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane.

Prijatno.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi