четвртак, 16. фебруар 2017.

PIZZA KRUNA


Zamesiti testo od:

malo mlake vode (oko 125 ml)
1 kesice suvog kvasca
1 kašičice šećera
250 g brašna
1 kašičice soli
3 kašike ulja

Testo podeliti na 3 loptice i ostaviti da sve nadođe pola sata.

Nakon toga razvući 3 kruga i poređati u pleh jedan preko drugog.

Zaseći testo na 8 trouglova, od centra ka ivicama, ali krajeve ne seći.

Margarinom za mazanje premazati gornju koru.

Naneti kečap, a okolo kruga poređati krugove tanko isečene šunke i jedne glavice crnog luka, takođe isečene na krugove.

Sve posuti izrendanim kačkavaljem (oko 150 g) i posuti origanom.

Zasečene delove prebaciti od sredine ka ivicama pleha.

Peći na 200 stepeni dok sve ne porumeni.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар