уторак, 28. фебруар 2017.

POSNA ČORBA OD CVEKLE - na brzinu izmišljeno



Malo pre sam kuvala povrće za salatu od praziluka i tako ostade mi viška skuvanog povrća (malo šargarepe, cvekle i krompira), kao i sveže iscekanog praziluka. Pa da se ne bi ništa od hrane bacilo setim se da mi to sve može poslužiti da pripredim jednu brzu posnu čorbu od cvekle.

U šerpu sasuti struk isečenog praziluka i naliti kuvanim paradajzom iz flaše i dosuti malo vode i sve prokuvati bar 10 minuta da praziluk malo omekša, a zatim sve ispasirati. 

Posebo ispasirati preostalo obareno povrće (malo krompira, šargarepe i 1 cveklu). Meni je ovo povrće kao što rekoh ostalo.

Sasuti u šerpu i sve sjediniti, a zatim uz dodatak začina (so, biber i začin C) i vode pogoditi željeni ukus i gustinu i pustiti da sve vri još 2-3 ključa.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар