POSNA ČORBA OD CVEKLE - na brzinu izmišljeno
Malo pre sam kuvala povrće za salatu od praziluka i tako ostade mi viška skuvanog povrća (malo šargarepe, cvekle i krompira), kao i sveže iscekanog praziluka. Pa da se ne bi ništa od hrane bacilo setim se da mi to sve može poslužiti da pripredim jednu brzu posnu čorbu od cvekle.
U šerpu sasuti struk isečenog praziluka i naliti kuvanim paradajzom iz flaše i dosuti malo vode i sve prokuvati bar 10 minuta da praziluk malo omekša, a zatim sve ispasirati.
Posebo ispasirati preostalo obareno povrće (malo krompira, šargarepe i 1 cveklu). Meni je ovo povrće kao što rekoh ostalo.
Sasuti u šerpu i sve sjediniti, a zatim uz dodatak začina (so, biber i začin C) i vode pogoditi željeni ukus i gustinu i pustiti da sve vri još 2-3 ključa.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар