SALAŠNJACI




Potrebno je:

1 kg brašna
1/2 l belog vina
4 jaja
2 kašike ulja
malo soli
sok i kora od 1 limuna
malo sala

Od navedenih sastojaka zamesiti testo, a zatim 3 puta mazati razvučeno testo sa umućenih 500 g svinjskog sala i 1 kašikom šećera (salo treba samleti na vodenicu za meso). 

Odmarati testo po 15 minuta između svakog mazanja.

Filovati džemom.

Peći na 250 stepeni.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi