петак, 24. фебруар 2017.

SALAŠNJACI



Potrebno je 500-600 g svinjskog sala samleti na vodenicu za meso i od toga komadić sala odvojiti za testo.

Testo zamesiti od sledećih sastojaka:

4 žumanca
2 kašike šećera
malo soli
strugana kora od 1 limuna
500 ml belog vina
1 kašičica jabukovog sirćeta
malo sala i
1 kg brašna

Zamesiti testo malo čvršće nego za kiflice.

Tri puta premazivati salom razvučeno testo i čim premažete testo prvi i drugi put odlažete ga u frižider na po pola sata da odstoji.

Treći put kada premažete testo ne odlažete ga u frižider, već ostaje da odstoji na stolu na sobnoj temperaturi.

Nakon trećeg isteka od pola sata testo treba razvući što tanje, mazati ga džemom od smokve (ili neki drugi džem), pa uviti ili preklopiti kao knjigu i ređati u pleh.

Peći na 200 stepeni.

Ohlađeno uvaljati u prah šećer.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар