петак, 17. фебруар 2017.

UKRAJINSKI PIROGI od krompira sa šunkom



Dve manje glavice crnog luka propržiti na malo ulja.

Polovinu luka odvojiti sa strane, a u drugu polovinu luka dodati oko 100-150 g šunke isečene na kockice, pa prepržiti uz dodatak malo aleve paprike sve dok ne porumeni.

Dva veća krompira iseći na kockice i skuvati. Kuvan krompir izgnječiti kao pire i u to dodati onaj luk odvojen sa strane. Pobiberiti i posoliti po ukusu.

Zamesiti testo od 1 jajeta, 220 g brašna, malo soli i mlake vode. Testo odmah razvući i iseći na manje krugove. Svaki krug nafilovati filom od krompira, a potom preklopiti krug na pola i pritisnuti po krajevima.

U jednu dublju šerpu nasuti vode, a kad voda krene da ključa spuštati jednu po jednu pirošku i kuvati sve dok ona ne ispliva na površinu.

Skuvane piroge zatim ubaciti u preprženu šunku i još malo prodinstati dok ne porumene sa obe strane.

Prijatno.











Нема коментара:

Постави коментар