ĐUS



Potrebno je 6 pomorandži. Najpre treba oguliti svih 6 pomorandži i izmiksati blenderom, a sačuvati opranu koru od samo 1 pomorandže i nju nastrugati u sve to (od kore sok će malo gorčiti, no to i jeste tipično za đus, ali ukoliko ne volite tu gorkost nemojte stavljati koru).

Posebno očistiti 1 kg šargarepe i skuvati, a kada se ukuva šargarepa i nju takođe izmiksati blenderom i sjediniti sa pomorandžom.

U veliki lonac staviti 7 litara vode, 1 kg šećera i 4 kesice limuntusa, a kada sve to provri dodati kašu od šargarepe i pomorandže.

Kuvati 10 minuta i pustiti da vri.

Ja skuvan sok dobro ohladim sve do jutra, a izjutra ga sipam u plastične boce i čuvam u frižideru (mada u receptu se kaže da sok treba vruć sipati u zagrejane flaše, pa ako vam je ovo lepše vi postupite tako).

Od ove mere ispadne oko 8 litara soka, a da bi napravili domaću varijantu đusa potrebno je nešto manje od 400 dinara.



Živeli.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi