понедељак, 20. фебруар 2017.

VOĆNI MAFINI


Za 12 mafina potrebno je:

1 jaje
50 g šećera
125 ml mleka
50 ml ulja
125 g brašna
1 pecivo
25 g kakao praha

Za fil:

1 kesica želatina
3 kašike šećera
100 g malina
200 ml slatke pavlake
100 g čokolade
malo margarina

Umutiti:

jaje
šećer

pa dodati:

mleko
ulje
brašno
pecivo i
kakao

Masu izručiti do pola u kalup za mafine i peći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.

Pečene mafine dobro ohladiti, pa ih preseći po vrhu nožem (poklopac sačuvati), a sredinu izdubiti kašičicom.

Za fil skuvati:

šećer i maline, pa u to dodati želatin razmućen sa malo vode i pustiti da malo provri, a nakon toga smaći sa ringle i dobro ohladiti.

Umutiti slatku pavlaku i njome ispuniti do pola mafine, zatim naneti fil od malina i na kraju opet slatku pavlaku.

Zatvoriti sve sačuvanim poklopcima.

Istopiti čokoladu sa malo margarina i preliti preko svakog mafina.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар