BAVARSKE KIFLE
Na današnji dan godine 2013-e sestra je preko telefona izdiktirala ovaj "nobičan" recep, a zatim je mama umesila sve po receptu i kao što vidite osvanule su na astalu predivne kifle. U spomen na taj predivan dan delim danas ovaj recept (mrsni) za one koji možda ne poste, a nešto kasnije i za one koji će po Vaskrsu svakako mrsiti.
Potrebno je:
250 g mleka
250 g vode
4 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kocka kvasca sirovog (a može i suvi kvasac)
1 kg brašna
Zamesiti testo i razvući kad nadođe u 2 manja kruga i svaki krug iseći na trougliće, pa uviti kiflice.
Posebno staviti 1 l vode, 50 g sode bikarbone i 1 kašičicu soli da provri.
Kada provri ova voda u nju spuštati jednu po jednu kiflicu tek toliko da preko svake pređe ključ oko 30 sekundi (pre kuvanja svaku kiflu zaseći sa strane levo i desno nožem).
Blago obarene kifle povaditi na tacnu da se ocede.
Potom ih poređati u pleh i odmah peći.
Pre pečenja svaku posuti susamom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар