BAVARSKE KIFLE




Na današnji dan godine 2013-e sestra je preko telefona izdiktirala ovaj "nobičan" recep, a zatim  je mama umesila sve po receptu i kao što vidite osvanule su na astalu predivne kifle. U spomen na taj predivan dan delim danas ovaj recept (mrsni) za one koji možda ne poste, a nešto kasnije i za one koji će po Vaskrsu svakako mrsiti.

Potrebno je:

250 g mleka
250 g vode
4 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kocka kvasca sirovog (a može i suvi kvasac)
1 kg brašna

Zamesiti testo i razvući kad nadođe u 2 manja kruga i svaki krug iseći na trougliće, pa uviti kiflice.

Posebno staviti 1 l vode, 50 g sode bikarbone i 1 kašičicu soli da provri. 

Kada provri ova voda u nju spuštati jednu po jednu kiflicu tek toliko da preko svake pređe ključ oko 30 sekundi (pre kuvanja svaku kiflu zaseći sa strane levo i desno nožem).

Blago obarene kifle povaditi na tacnu da se ocede.

Potom ih poređati u pleh i odmah peći.

Pre pečenja svaku posuti susamom.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi