GRISINI SA BELIM LUKOM



Pomešati kesicu suvog kvasca sa pola kašičice šećera i 150 ml mlake vode i ostaviti 5 minuta da malo krene.

Zatim u to dodati:

beli luk u prahu (ja sam dodala čak 2 kašičice, a ukoliko dodajete beli luk svež oko 2 čena prethodno ga treba malo propržiti na 2 kašike ulja, pa ohladiti pre dodavanja u testo) - ja sam 1,5 kašiku ulja "greškom" dodala u testo
pola kašike soja sosa
pola kašičice začina kurkume
pola kašičice peršuna (može i svež, ja koristim suve začine)
malo manje od pune kašike soli, a malo više od pola kašike soli (ja sam pravila pola mere od čega ispadne jedan pun pleh; da bude lakše za celu meru ide tačno 1,5 kašika soli dakle za ovu meru po kojoj sam ja pravila ide 0,75 kašike soli) i
350 g brašna 

Zamesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata.

Razvući tanje i iseći na uzane štapiće.

Peći na 180 stepeni oko 15-ak minuta.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi