GRISINI SA BELIM LUKOM
Pomešati kesicu suvog kvasca sa pola kašičice šećera i 150 ml mlake vode i ostaviti 5 minuta da malo krene.
Zatim u to dodati:
beli luk u prahu (ja sam dodala čak 2 kašičice, a ukoliko dodajete beli luk svež oko 2 čena prethodno ga treba malo propržiti na 2 kašike ulja, pa ohladiti pre dodavanja u testo) - ja sam 1,5 kašiku ulja "greškom" dodala u testo
pola kašike soja sosa
pola kašičice začina kurkume
pola kašičice peršuna (može i svež, ja koristim suve začine)
malo manje od pune kašike soli, a malo više od pola kašike soli (ja sam pravila pola mere od čega ispadne jedan pun pleh; da bude lakše za celu meru ide tačno 1,5 kašika soli dakle za ovu meru po kojoj sam ja pravila ide 0,75 kašike soli) i
350 g brašna
Zamesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata.
Razvući tanje i iseći na uzane štapiće.
Peći na 180 stepeni oko 15-ak minuta.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар