среда, 22. март 2017.

INTEGRALNI HLEB




Zamesiti sve sastojke odjednom sa 400 ml vode:

300 g integralnog pšeničnog brašna
150 g integralnog ražanog brašna
50 g heljdinog brašna
3 kašike ulja
1 kafena kašičica soli
1 kašika susama
1 kašika lana
1 kašika mlevenog badema (ili lešnika) a može se izostaviti
malo kima
malo ruzmarina
1 kašika suncokreta (nisam imala za ovaj prvi pokušaj, ali ću za sledeći put nabaviti)
1 pecivo
1/2 kafene kašičice sode bikarbone
1 kašika soka od limuna (može da se izostavi)

Izmesiti varjačom sve sastojke kako bi se dobilo testo i odmah sasuti u pleh za komisbrot obložen pek papirom.

Ostaviti da odstoji pre pečenja u plehu najmanje 3-4 sata (a može 5-6 sati ako imate vremena na pretek).

Zagrejati rernu na 250 stepeni, pa smanjiti na 190 stepeni i ubaciti hleb na pečenje.

Peći oko 45 minuta.

Pečeno izvaditi iz pleha, umotati u pamučnu krpu, uzdubčiti uz zid od pločica ukoliko pečete okrugli hleb, i ohladiti dobro pre sečenja. Najbolje hleb ispeći uveče i sutradan započeti dan uz zalogaje od neprocenljive nutritivne vrednosti.






Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар