петак, 24. март 2017.

POSNA KAPRI TORTA bez pečenja



Potrebno je:

oko 500 g posnog keksa Zlatni pek
1 l soka od narandže
3 pudinga od vanile
150 g posne čokolade
2 kašike ulja
125 g margarina
250 g zamrznutih malina
125 g šećera + 3 kašike
50 g šećera u prahu
150 g posnog šlaga

U 500 ml soka od narandže staviti 3 kašike šećera da provri,  a zatim u to dodati 2 pudinga od vanile prethodna razmućena sa 100 ml soka. Skuvati fil i ohladiti ga. Posebno umuti margarin sa prah šećerom i dodati u ohlađen fil i dobro umutiti.

Maline preliti sa 150 ml vode, dodati 125 g šećera i staviti da se kuva dok se ne otopi. Pri kraju kuvanja sve izmiksati blenderom, a zatim u sve to dodati 1 puding od vanile razmućen u 80 ml hladne vode i skuvati fil.









Pleh obložiti providnom folijom, a zatim ređati prvi red keksa koji prethodno treba nakvasiti u soku od narandže.

Premazati 1/3 rastopljene čokolade (čokolada se prethodno otopi na tihoj vatri sa uljem).

Staviti u frižider na 5 minuta da se čokolada stegne,  a zatim preko čokolade naneti 1/3 žutog fila,  a onda i 1/3 crvenog fila.

Ponovo složiti drugi red natopljenog keksa i ponavljati filovanje čokoladom, žutim i crvenim filom. Uraditi tako 3 puta.

Tortu završiti četvrtim redom natopljenog keksa.

Ostaviti do sutradan u kalupu da prenoći, a sutradan izručiti na tacnu tortu i ukrasiti umućenim šlagom.

Prijatno.



P.S. Torta je težine oko 2,6 kg pa pola možete iseći i zamrznuti, a na drugu polovinu staviti šlag i služiti odmah.



Нема коментара:

Постави коментар