POSNA SARMA SA SOJOM




Na ulju propržiti 3 glavice crnog luka (sitno iseckanog), pa potom u to dodati sitno iseckane 3 šargarepe. Pred kraj ubaciti šaku pirinča i šaku sojinih ljuspica, koje su pre toga malo raskvašene u vodi. Kašu prodinstati još malo uz dodatak začina:

so
biber
začin C
aleva paprika
kurkuma
peršun

Ovom kašom filovati liske kupusa, savijati sarmice i ređati u zemljani sud.

Naliti vodom, poklopiti  i krčkati na vatrenom šporetu na tišoj vatri oko 5 sati.

Prijatno.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi