четвртак, 27. април 2017.

GALAKTOBOUREKO - grčka krempita




U šerpi skuvati sirup od 2 šolje vode i 2 šolje sešeća, a kad to provri u to nacediti 1 pomorandžu i narendati koru od 1 pomorandže i kuvati dok se ne dobije sirup.

U lončetu na paru skuvati fil:

1 l mleka
150 g šećera
kora od 1 pomorandže
5 umućenih jaja
100 g griza
2 vanile

Kuvati do gustog krema, a u poluhladno dodati 200 g margarina.

Pleh pouljiti i ređati polovinu kora (kora, ulje, kora, ulje i sve tako dok se ne posloži prva polovina kora).

Preko sasuti sav fil, a potom na isti način (kora, ulje) poređati drugu polovinu kora.

Iseći skalpelom ili jako oštrim tankim nožem pre pečenja na kocke.

Peći na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumeni.

Vruće odmah preliti ohlađenim sirupom.






Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар