GALAKTOBOUREKO - grčka krempita




U šerpi skuvati sirup od 2 šolje vode i 2 šolje sešeća, a kad to provri u to nacediti 1 pomorandžu i narendati koru od 1 pomorandže i kuvati dok se ne dobije sirup.

U lončetu na paru skuvati fil:

1 l mleka
150 g šećera
kora od 1 pomorandže
5 umućenih jaja
100 g griza
2 vanile

Kuvati do gustog krema, a u poluhladno dodati 200 g margarina.

Pleh pouljiti i ređati polovinu kora (kora, ulje, kora, ulje i sve tako dok se ne posloži prva polovina kora).

Preko sasuti sav fil, a potom na isti način (kora, ulje) poređati drugu polovinu kora.

Iseći skalpelom ili jako oštrim tankim nožem pre pečenja na kocke.

Peći na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumeni.

Vruće odmah preliti ohlađenim sirupom.






Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi