JAKATORI PILETINA



Belo pileće meso iseći na tanje šnicle.

Potom napraviti marinadu od sledećih namirnica:

2-3 kašike soja sosa
ulje po potrebi (oko 50-100 ml)
1 supena kašika meda
1 kašičica karija
1/2-1 kašičica bibera
1 kašičica soli

Piletinu staviti u marinadu i blago izmešati i ostaviti bar 2-3 sata da odstoji u frižideru.

Ovako pripremljena piletina može se čuvati i do 3 dana u frižideru.

Nakon 3 sata na vrelom ulju pržiti meso klasično dok ne porumeni. 

Nemojte se uplašiti ako je boja malo tamnija - to je zbog marinade.

Prijatno.







Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi