среда, 19. април 2017.

MAK KOCKE - pola mere (za manji okrugao pleh prečnika 21,5 cm)



Za koru potrebno je:

3 belanca
2 žumanca
80 g šećera
2 kašike hladne vode
80 g brašna
80 g nemlevenog plavog maka

Za fil potrebno je:

250 ml mleka
1 žumance (ja sam greškom ubacila 2)
50-60 g šećera
1 puding od vanile
125 g margarina i
1 vanil šećer

Priprema kore:

Belanac umutiti u čvrst sneg.

Posebno umutiti žumance sa šećerom, a zatim dodati vodu, brašno i mak pa promešati.

Na kraju u to dodati sneg od belanaca.

Peći u plehu koji je obložen kolačarskim papirom na 180 stepeni dok ne porumeni.

Pečenu i ohlađenu koru preseći na 2 dela.

Priprema fila:

U lonče za kuvanje nasuti mleko, žumanca, šećer, puding od vanile i vanil šećer i skuvati.

U ohlađen i skuvan fil dodati margarin.

Prvu polovinu kore premazati filom i preklopiti drugom polovinom kore.

Po vrhu posuti prah šećerom.







Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар