MAK KOCKE - pola mere (za manji okrugao pleh prečnika 21,5 cm)
Za koru potrebno je:
3 belanca
2 žumanca
80 g šećera
2 kašike hladne vode
80 g brašna
80 g nemlevenog plavog maka
Za fil potrebno je:
250 ml mleka
1 žumance (ja sam greškom ubacila 2)
50-60 g šećera
1 puding od vanile
125 g margarina i
1 vanil šećer
Priprema kore:
Belanac umutiti u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumance sa šećerom, a zatim dodati vodu, brašno i mak pa promešati.
Na kraju u to dodati sneg od belanaca.
Peći u plehu koji je obložen kolačarskim papirom na 180 stepeni dok ne porumeni.
Pečenu i ohlađenu koru preseći na 2 dela.
Priprema fila:
U lonče za kuvanje nasuti mleko, žumanca, šećer, puding od vanile i vanil šećer i skuvati.
U ohlađen i skuvan fil dodati margarin.
Prvu polovinu kore premazati filom i preklopiti drugom polovinom kore.
Po vrhu posuti prah šećerom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар