MRSNA SARMICA sa mladim zelenim liskama



Mlade zelene liske (2 vezice) izblanširati u ključaloj vodi i odstraniti im korenje.

Zatim spremiti kašu (fil):

na ulju propržiti 2 veće glavice crnog luka, a potom dodati 500 g mlevenog junećeg mesa i malo opranog pirinča.

Začiniti sa začinima:

aleva paprika
so
biber

Zavijati sarme i poređati u šerpu.

Naliti toplom vodom i od momenta ključanja kuvati još oko sat vremena na tihoj vatri.

Služiti uz kiselo mleko, jogurt ili neki drugi mlečni proizvod.

Prijatno.







Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi