среда, 19. април 2017.

PALAČINKE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA



Za 10 velikih palačinaka potrebno je u vanglicu zamuti masu za palačinke, koje ja uvek pravim od oka, ali evo malo preciznijih uputstava. Ovo je najlepša masa i nema greške.

Umutiti:

3 jaja
lonče mleka 
najmanju šoljicu ulja 
lonče vode i
brašno

Mutiti ručnom mućkalicom dok se ne razbiju sve grudvice od brašna i dok masa ne bude malo gušća, a ne pregusta, takva da pri razlevanju palačinke budu što tanje.

Peći na najjačoj vatri u tiganju koji se samo blago prvi put poulji.

Nakon pečenja palačinke nafilovati džemom od šljiva.

Palačinke se mogu nadevati raznim filovima, no za danas toliko predloga. Uskoro na trpezu stižu i nove ideje za slane i slatke palačinke.

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар