PALAČINKE SA VIRŠLAMA


Viršle skuvati, a kada se prohlade svaku viršlu umotati u tanke šnite slanine.

Ispeći palačinke (masa se zamuti od 3 jajeta, malo mleka, malo vode, brašna i ulja).

Svaku pečenu palačinku premazati sa malo senfa (pardon - ja sam to zaboravila; nisam čitala; radila sam napamet, jer sam jednom davno ovo pravila).

Zatim na palačinku staviti uvijenu viršlu sa slaninom i urolati tako da krajevi palačinki budu uvučeni unutra.

Svaku palačinku pokvasiti vodom, pa uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i najzad u prezlu.

Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Posložiti na salvetu da se ocede od viška masnoće, pa služiti.

Prijatno.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi