SRPSKE PALAČINKE




U feta sir dodati malo kisele pavlake, pa dobro izgnječiti i izmešati viljuškom.

Svaku ispečenu palačinku nafilovati sa ovom masom i zamotati kao dugačku sarmu (da krajevi palačinke budu uvučeni unutra kako nadev ne bi ispadao).

Razmutiti jaja u jednom tanjiru, u drugi tanjir nasuti brašno, a u treći prezlu.

Svaku palačinku ovlaš pokvasiti vodom, pa uvaljati prvo u brašno, potom u jaja, pa u prezle.

Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Posložiti na salvetu da se ocede od viška masnoće, pa služiti.

Prijatno.

P.S. Masa za palačinke sadrži jaja, ulje, vodu, mleko i brašno. 








Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi