PIRINČANE KNEDLE U SOSU OD PARADAJZA
Šaku pirinča napola skuvati sa 1 kašičicom soli.
1 glavicu crnog luka iseckati i propržiti na malo ulja dok ne postane staklast.
Prohlađen pirinač i luk pomešati sa mlevenih mesom (oko 300 g).
U to dodati:
1 žumance
1 kašičicu začina C
beli luk u prahu
biber
so
Sve izmešati rukama i od pripremljene mase formirati loptice i uvaljati ih u ražano brašno.
Loptice prepržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana.
Povaditi ih na ubrus da se ocede od ulja.
Za sos u šerpu sipati veću šolju kuvanog paradajza i isto toliko vode.
U sos još dodati:
bosiljak
peršun
mirođiju
Ostaviti da provri.
Potom ubaciti ispržene loptiice i kuvati na umerenoj vatri oko 20-ak minuta.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар