уторак, 9. мај 2017.

PIRINČANE KNEDLE U SOSU OD PARADAJZA



Šaku pirinča napola skuvati sa 1 kašičicom soli.

1 glavicu crnog luka iseckati i propržiti na malo ulja dok ne postane staklast.

Prohlađen pirinač i luk pomešati sa mlevenih mesom (oko 300 g).

U to dodati:

1 žumance
1 kašičicu začina C
beli luk u prahu
biber
so

Sve izmešati rukama i od pripremljene mase formirati loptice i uvaljati ih u ražano brašno.

Loptice prepržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Povaditi ih na ubrus da se ocede od ulja.

Za sos u šerpu sipati veću šolju kuvanog paradajza i isto toliko vode. 

U sos još dodati:

bosiljak
peršun
mirođiju

Ostaviti da provri.

Potom ubaciti ispržene loptiice i kuvati na umerenoj vatri oko 20-ak minuta.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар