петак, 19. мај 2017.

VIŠNJA KOCKE


Za ovaj brz i jednostavan pravi prolećni osvežavajući kolač potrebno je uraditi sledeće.

Umutiti koru od:

5 jaja
5 kašika šećera
1 pecivo (može i pola)
3 kašike brašna i
2 kašike kakao praha

Koru ispeći na 180 stepeni i ohladiti je.

Skuvati beli fil:

1 l vode i 150 g šećera staviti da se kuva. U vruće dodati 100 g griza i ukuvati gust fil. 

Skloniti sa ringle i u mlako dodati 50 g bele rendane čokolade, promešati i premazati preko kore.

Fil od višanja:

500 g višanja, 150 g šećera i 100 ml vode skuvati (višnje izmiksati štapnim blenderom), pa u to dodati 1 puding od vanile razmućen sa malo hladne vode.

Prohladiti fil i naneti preko griza.

Kada se kolač dobro ohladi posuti 100 g bele izrendane čokolade.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар