субота, 6. мај 2017.

VOĆNA TORTA sa malinama



Ispeći koru (patišpanju) od:

3 jaja
3 kašike šećera i
3 kašike brašna

Hladnu ispečenu koru iskidati na sitne komadiće i pomešati sa žutim filom.

Žuti fil se kuva od:

1/2 l mleka
1 puding od vanile
5 kašika šećera
2 kašike brašna

U skuvan žuti fil dodati 125 g margarina.

Potrebno je skuvati i maline:

kesa malina (oko 400 g)
100 g kristal šećera
1 vanila

Prokuvati, pa dodati 1 kesicu želatina razmućenog u malo hladne vode i prokuvati sve još 1 minut.

Ređati koru izmešanu sa žutim filom, pa preliti prohlađenim malinama.

Po vrhu ukrasiti šlagom.

Prijatno.

P.S. Ovako se može praviti i torta sa bilo kojom vrstom svežeg voća, samo što tada voće ne treba kuvati na želatinu.





Нема коментара:

Постави коментар