VOĆNA TORTA sa malinama
Ispeći koru (patišpanju) od:
3 jaja
3 kašike šećera i
3 kašike brašna
Hladnu ispečenu koru iskidati na sitne komadiće i pomešati sa žutim filom.
Žuti fil se kuva od:
1/2 l mleka
1 puding od vanile
5 kašika šećera
2 kašike brašna
U skuvan žuti fil dodati 125 g margarina.
Potrebno je skuvati i maline:
kesa malina (oko 400 g)
100 g kristal šećera
1 vanila
Prokuvati, pa dodati 1 kesicu želatina razmućenog u malo hladne vode i prokuvati sve još 1 minut.
Ređati koru izmešanu sa žutim filom, pa preliti prohlađenim malinama.
Po vrhu ukrasiti šlagom.
Prijatno.
P.S. Ovako se može praviti i torta sa bilo kojom vrstom svežeg voća, samo što tada voće ne treba kuvati na želatinu.
Коментари
Постави коментар