уторак, 27. јун 2017.

SLADOLED SA ZALEĐENIM KUPINAMA



Ovo je brz i jednostavan sladoled, nešto kao zaleđeni voćni jogurt i može se pripremiti od bilo koje vrste zaleđenog voća. Ja sam odabrala kupine.

Umutiti štapnim (ili nekim drugim) blenderom:

500 ml jogurta (od 0,9 % mlečne masti - toliko nađoh) a preporučuju u receptu jogurt od 2% masti (ne znam iskreno ni da li to postoji na našem potrošačkom tržištu)
400 g zamrznutih kupina (ili nekog drugog voća)
2 vanile

Mutiti dok masa ne postane homogena i izjednačena (dobro umućena). Malo se teže muti sve ovako zaleđeno (ili možda treba imati neki super turbo blender), pa treba znati da se isto ovako može umuti i sladoled od bilo kog svežeg voća i mnogo je lakše za aparat (kao što je blender) da ga umuti.

Ukoliko ste mutili zamrznuto voće potrebno je manje vremena da bi se sladoled zamrnuo u zamrzivaču (recep kaže oko sat vremena). A par sati ukoliko mutite od svežeg voća.

P.S. Svaka čast na receptu, no moje preporuke idu u takvom smeru da ovoj masi ipak treba dodati par kašika šećera, kako bi se izbegla sva ta kiselost. I sladoled se nije zaledio po isteku prvog sata...

Prijatno.




Нема коментара:

Постави коментар