VASINA TORTA
Umuti i ispeći koru od:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha i
2 kašike brašna
Staviti da provri 125 ml mleka i 6 kašika šećera.
Kad to provri dodati 250 g mlevenih oraha.
Dobro izmešati, smaći sa ringle i u vruće dodati 100 g čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.
Umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera i skuvati na pari, a potom sasuti u fil od oraha.
Umutiti 200 g margarina i to dodati u fil od oraha.
Sve dobro izmešati i staviti na ispečenu koru.
Od 4 belanca napraviti šam. Na svako belance ide 50 g šećera, pa tako ukupno 200 g šećera dobro ušpinovati i dodavati kap po kap u dobro umućeno belance. Mutiti dok se sve ne prohladi.
Po vrhu torte staviti šam.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар