субота, 10. јун 2017.

VASINA TORTA



Umuti i ispeći koru od:

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha i
2 kašike brašna

Staviti da provri 125 ml mleka i 6 kašika šećera. 

Kad to provri dodati 250 g mlevenih oraha.

Dobro izmešati, smaći sa ringle i u vruće dodati 100 g čokolade i mešati dok se čokolada ne istopi.

Umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera i skuvati na pari, a potom sasuti u fil od oraha.

Umutiti 200 g margarina i to dodati u fil od oraha.

Sve dobro izmešati i staviti na ispečenu koru.

Od 4 belanca napraviti šam. Na svako belance ide 50 g šećera, pa tako ukupno 200 g šećera dobro ušpinovati i dodavati kap po kap u dobro umućeno belance. Mutiti dok se sve ne prohladi.

Po vrhu torte staviti šam.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар