BRZI SLADOLED OD VIŠANJA - moj izmišljen recept
Ako ste recimo juče mutili onaj dobri stari šlag na meru za neku tortu, i ukoliko vam je danas u kesici preteklo od istog tog praha malo - evo jednog interesantnog predloga šta učiniti sa tim.
Po ovakoj julskoj vrućini i sparini, ima li išta lepše nego na brzinu umutiti jedan osvežavajući voćni sladoled.
Potrebno je samo par koraka. Za početak umutiti u vanglici sa hladnom vodom (onom sa česme) šlag.
Posebno na blender izmiksati šaku višanja.
Višnje dodati u šlag i mućenjem sve sjediniti.
Nasuti u posudu i ostaviti par sati u zamrzivač.
Prijatno.
P.S. Ovde nema jaja, a nema ni šećera (šlag već imam svoju uobičajenu slatkoću i to je sasvim dovoljno) - dakle jako brz i ekonomičan sladoled.
Коментари
Постави коментар