субота, 8. јул 2017.

BRZI SLADOLED OD VIŠANJA - moj izmišljen recept




Ako ste recimo juče mutili onaj dobri stari šlag na meru za neku tortu, i ukoliko vam je danas u kesici preteklo od istog tog praha malo - evo jednog interesantnog predloga šta učiniti sa tim.

Po ovakoj julskoj vrućini i sparini, ima li išta lepše nego na brzinu umutiti jedan osvežavajući voćni sladoled.

Potrebno je samo par koraka. Za početak umutiti u vanglici sa hladnom vodom (onom sa česme) šlag.

Posebno na blender izmiksati šaku višanja.

Višnje dodati u šlag i mućenjem sve sjediniti.

Nasuti u posudu i ostaviti par sati u zamrzivač.

Prijatno.

P.S. Ovde nema jaja,  a nema ni šećera (šlag već imam svoju uobičajenu slatkoću i to je sasvim dovoljno) - dakle jako brz i ekonomičan sladoled.

Нема коментара:

Постави коментар