петак, 7. јул 2017.

JUGOSLAVIJA TORTA



Umutiti koru od:

6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike griza i
3 kašike brašna

Koru ispeći u velikom plehu od rerne i pečenu prohlađenu koru preseći na 2 dela.

Umutiti još jednu koru (za rolat) i nju peći u manjem plehu:

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna

Ispečen rolat napuniti sledećim filom:

Popariti sa toplim mlekom 100 g šećera i 150 g mlevenih oraha (ja sam nasula na ovo 250 ml mleka i to je fil učinilo žitkim, pa sam uz dodatak još mlevenih oraha masu zgusnula - dakle vodite rčuna šolja treba da bude manja oko 100-150 ml i mleko sipajte postepeno)

Skuvati žuti fil od:

500 ml mleka
5 žumanaca
100 g šećera
7 kašika brašna

U skuvano i hladno dodati 250 g margarina i mućenjem dobro sjediniti.

Rolat koji ste napunili poparenim orasima isecite na 16 komada (možete ih nakvasiti mlekom - ja nisam, do sutradan torta će fantastično da odmekne).

Ređati:

koru
polovinu žutog fila
rolat
drugi deo žutog fila
koru

Po vrhu (a može i okolo) ide umućen šlag.

Prijatno.

P.S. Alekseju srećan rođendan treći.







Нема коментара:

Постави коментар