JUGOSLAVIJA TORTA
Umutiti koru od:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike griza i
3 kašike brašna
Koru ispeći u velikom plehu od rerne i pečenu prohlađenu koru preseći na 2 dela.
Umutiti još jednu koru (za rolat) i nju peći u manjem plehu:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
Ispečen rolat napuniti sledećim filom:
Popariti sa toplim mlekom 100 g šećera i 150 g mlevenih oraha (ja sam nasula na ovo 250 ml mleka i to je fil učinilo žitkim, pa sam uz dodatak još mlevenih oraha masu zgusnula - dakle vodite rčuna šolja treba da bude manja oko 100-150 ml i mleko sipajte postepeno)
Skuvati žuti fil od:
500 ml mleka
5 žumanaca
100 g šećera
7 kašika brašna
U skuvano i hladno dodati 250 g margarina i mućenjem dobro sjediniti.
Rolat koji ste napunili poparenim orasima isecite na 16 komada (možete ih nakvasiti mlekom - ja nisam, do sutradan torta će fantastično da odmekne).
Ređati:
koru
polovinu žutog fila
rolat
drugi deo žutog fila
koru
Po vrhu (a može i okolo) ide umućen šlag.
Prijatno.
P.S. Alekseju srećan rođendan treći.
Коментари
Постави коментар