KROFNE


Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

200 ml toplog mleka
kesica suvog kvasca
200 ml mlake vode
2 jajeta
50 g šećera
soli između tri prsta
strugana kora od 1 limuna
i nešto manje od 1 kg brašna

Ostaviti testo da nadođe,  a kada naraste razvući i iseći krofne okruglom čašom, poređati po stolu i ostaviti da opet nadođu.

Ugrejati ulje i pržiti krofne.

Spuštati ih u ulje naopako - to jest suprotno od toga kako su bile poređane po astalu.

Pržene uvaljati u prah šećer ili posuti rastopljenom čokoladom.

Prijatno.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi