PANJ TORTA SA 3 ČVORA (za moj 42-i rođendan)
Potrebno je:
250 g mlevenih oraha
200 g šećera u prahu
250 g margarina
malo mleka (pola manje čaše)
6 jaja
6 kašika šećera
200 g čokolade
Umutiti i ispeći koru (najobičniju patišpanju) od:
6 jaja
6 kašika šećera i
6 kašika brašna
Od ispečene kore iseći 3 tanja kaiša od kojih se posle prave čvorovi.
Fil:
umutiti margarin sa prah šećerom i od toga malo odvojiti kako bi se čvorovi spolja premazali u belo.
U ostatak margarina dodati omekšalu čokoladu, mlevene orahe poparene toplim mlekom.
Koru filovati iznutra filom i uviti kao rolat, a zatim je spolja premazati ostatkom fila, kao i svaku od ukupno 3 trake premazati ovim braon filom iznutra, pa uviti male rolnice i napraviti čvorove (spolja ih premazati sa ono malo odvojenog margarina u belo).
Spolja tortu viljuškom izbrazdati i napraviti imitaciju cerove kore, a zatim po izboru poređati čvorove.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар