среда, 26. јул 2017.

TORTA OTVORENA KNJIGA - za Tatjanin srećan polazak u prvi razred



Potrebno je ispeći 4 kore, a vama predstoji pečenje samo dve kore, koje treba ispeći u najvećem plehu od rerne i onda ih preseći preko pola kako bi se dobile 4 korice.

Prva korica se muti od:

6 belanaca
6 kašika šećera
6 žumanaca
4 kašike brašna i
6 kašika mlevenih lešnika (u drugu koru staviti 6 kašika mlevene plazme, a sve ostalo ostaje isto)

Korice se peku na 190 stepeni. Ohlađene se raseku preko pola.

Svaku koru treba natopiti toplim mlekom.

Fil (izmešati):

6 čaša kisele pavlake
500 g prah šećera
600 g mlevene plazme


Ređati po tacni ovako:

prva kora
fil
rolati sa strane po sredini razmaknuti i od ivice (drugu i treću koru natopljene mlekom izmazati filom pa od njih uviti dva rolata i poređati ih malo razmaknute od sredine, ali i dalje od ivice; od svakog rolata treba oseći po jednu šnitu i poređati ih u udubljenju sredine)
tako poređane rolate izmazati filom i
prepokriti sve 4-om korom

Nakon toga sledi nanošenje mase za pokrivanje i oblaganje torti (1 kg bele mase i kolačarske boje: žuta, crvena i plava), kao i dodavanje drugih ukrasa po želji (dekoracija).

Otvorena knjiga po sredini može da ima jednu traku, olovku sa strane (koristila sam drvenu olovku i nju sam obložila kolačarskom masom), a jedan od listova knjige može sadržati i tekstualnu poruku, koju pažljivo slovo po slovo treba ispisati rastopljenom menaž čokoladom (koristila sam gotovu menaž glazuru koja se razmekša u toploj vodi).

Mogu se napraviti i drugi ukrasi po želji (na svaku veću drvenu čačkalicu onu za roštilj navući jedan cvet na kome se ispiše po jedno slovo od imena onoga kome se torta pravi), a obavezno negde sa strane treba ubaciti i jedan vatromet za torte.

Prijatno.













Нема коментара:

Постави коментар