четвртак, 3. август 2017.

CAKE POPS



Jedan poseban gost na tetkinom blogu u žutoj kuhinji - moja prva sestričina Anastasija pripremila "cake pops" po sledećoj recepturi.

Zamesiti:

150 g mlevene plazme
100 g margarina
100 g šećera u prahu i
3 kašike bilo kog voćnog soka (onog na slamčicu)

Od dobro umućene mase oblikovati kuglice i malo ih zalediti u zamrzivaču.

Do tada rastopiti na pari:

200 g čokolade i 
2 kašike ulja.

Uzeti štapiće za roštilj i svaki umočiti u otopljenu čokoladu, a zatim zabosti u kuglicu. 

Tako svaku kuglicu (sada već na štapiću) uvaljati u rastopljenu čokoladu,  a po želji možete ih posuti još nekim šarenim mrvicama.

Svaki štapić pobosti u stiropor i ostaviti u frižider.

Prijatno.

P. S. Od ove količine ispadne 11 većih kuglica, a preostane i čokolade. Moj udeo beše taj što sam rastopila čokoladu, a sve ostalo jeste delo moje prve Radosnice. 




Нема коментара:

Постави коментар