CAKE POPS
Jedan poseban gost na tetkinom blogu u žutoj kuhinji - moja prva sestričina Anastasija pripremila "cake pops" po sledećoj recepturi.
Zamesiti:
150 g mlevene plazme
100 g margarina
100 g šećera u prahu i
3 kašike bilo kog voćnog soka (onog na slamčicu)
Od dobro umućene mase oblikovati kuglice i malo ih zalediti u zamrzivaču.
Do tada rastopiti na pari:
200 g čokolade i
2 kašike ulja.
Uzeti štapiće za roštilj i svaki umočiti u otopljenu čokoladu, a zatim zabosti u kuglicu.
Tako svaku kuglicu (sada već na štapiću) uvaljati u rastopljenu čokoladu, a po želji možete ih posuti još nekim šarenim mrvicama.
Svaki štapić pobosti u stiropor i ostaviti u frižider.
Prijatno.
P. S. Od ove količine ispadne 11 većih kuglica, a preostane i čokolade. Moj udeo beše taj što sam rastopila čokoladu, a sve ostalo jeste delo moje prve Radosnice.
Коментари
Постави коментар