понедељак, 21. август 2017.

ŠARENA TORTA - bez pečenja



Potrebno je:

500 g keksa
1 litar mleka
2 pudinga od čokolade
2 pudinga od jagode
12 kašika šećera
250 g margarina
200 g šlaga

Trećinu keksa natopiti u mlakom mleku i poređati po dnu tacne ili kalupa. Hvala Tatjani mom asistentu pri izrdi ove brze letnje torte.

Pre toga posebno skuvati puding od čokolade i od jagode.

Puding razmutiti u 400 ml mleka sa po 6 kašika šećera i skuvati.

U skuvan puding dodati po 125 g margarina i dobro izmutiti mikserom da se masa sjedini i ujednači.

Na koru od keksa naneti puding od jagode, na to opet poređati keks natopljen u mleku, pa puding od čokolade i na kraju treći red keksa natopljen u mleku.

Ostaviti malo da se stegne u frižider, pa izvrnuti na tacnu i po vrhu staviti umućen šlag.

Prijatno.









Нема коментара:

Постави коментар