ŠARENA TORTA - bez pečenja
Potrebno je:
500 g keksa
1 litar mleka
2 pudinga od čokolade
2 pudinga od jagode
12 kašika šećera
250 g margarina
200 g šlaga
Trećinu keksa natopiti u mlakom mleku i poređati po dnu tacne ili kalupa. Hvala Tatjani mom asistentu pri izrdi ove brze letnje torte.
Pre toga posebno skuvati puding od čokolade i od jagode.
Puding razmutiti u 400 ml mleka sa po 6 kašika šećera i skuvati.
U skuvan puding dodati po 125 g margarina i dobro izmutiti mikserom da se masa sjedini i ujednači.
Na koru od keksa naneti puding od jagode, na to opet poređati keks natopljen u mleku, pa puding od čokolade i na kraju treći red keksa natopljen u mleku.
Ostaviti malo da se stegne u frižider, pa izvrnuti na tacnu i po vrhu staviti umućen šlag.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар