петак, 8. септембар 2017.

BRZA MIKS ČORBA


Volim da izmišljam, naravno recepte  i da se poigravam sa onom vrstom povrća koju trenutno imam u svojim ostavama. Tako je nastala i ova posve brza i zdrava čorba.

Potrebno je u jednu šerpu naseckati na krupnije ono povrće koje zateknete u svom frižideru ili nekom drugom kutku za čuvanje hrane:

šaka patlidžana
šaka karfiola
pola šake žute boranije
malo korena celera
2 šargarepe
1 glavica crnog luka 
1 manji paradajz

Naliti vodom i par trenutaka prokuvati poklopljeno da povrće tek malo omekavi.

Nakon toga sve izmiksati štapnim blenderom i začiniti začinima po ukusu, a onda dosuti vode ako je potrebno, a sve sa ciljem da postignete željenu gustinu čorbe:

list celera
kurkuma
kari
biber
začin C
morska so

I to je sve. Čorba se ohlađena čuva u frižideru, a podgreva po potrebi željena količina i na ovaj način mirni ste bar 2-3 dana.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар