ČAMČIĆI OD PATLIDŽANA



Potrebno je:

2 patlidžana
120 g mlevenog junećeg mesa
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
250 ml kisele pavlake

Patlidžan oguliti i prepoloviti, a zatim izdubiti kašičicom po sredini i posoliti.

Posebno odvojiti izvađenu sredinu i nju iseckati i posoliti.

Sve ostaviti oko sat vremena da pusti vodu, a potom ocediti.

Nakon toga izdinstati na malo ulja crni luk i mleveno meso. 

U dinstano meso dodati koje čeno belog luka i bibera, a zatim i oceđenu iseckanu sredinu od patlidžana.

Puniti polutke ovom masom, a po vrhu ih premazati pavlakom.

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok sve ne porumeni.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi