уторак, 5. септембар 2017.

CRVENA SALATA



Ova divna "krasnaja" salata od samo 3 glavna sastojka, sveža i sezonska, prirpema se lako i brzo. I njen naziv izmislih za tren oka - samo škljocnu asocijacija prva i nova. 

Da je ne bih zvala sezonska i sveža ili pak šarena, dovih se da joj dam naslov po boji koja dominira u beloj činiji. No, ima tu još nekih kulinarskih tajnih asocijacija.

Za ovu salatu potrebno je:

1 veći paradajz crveni
1 veća glavica crvenog luka i
1/2 crvene paprike (može i cela ako je manja)

Salata se prelije dresingom, koji spravljam po omiljenim savetima Džudi Mejzel:

đumbir u prahu (vi možete narendati i svež, ja pišem kako sam radila i šta sam imala trenutno u kući)
beli luk u prahu (takođe može sveže koje čeno)
aleva paprika
2-3 kašike jabukovog sirćeta
1-2 kašike maslinovog ulja
morske soli tek po koja trunka (ko voli može i bez soli)

I na kraju nešto novo u ovoj salati: 

obogatiti salatu sa 4 kafene kašičice humusa (onaj što se spremao pre neki dan, a u frižideru čeka spreman).

Salata može biti glavni obrok danas za ručak.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар