четвртак, 21. септембар 2017.

FOKAČA sa zelenim maslinama i ruzmarinom



Zamesiti:

1 veliku kašiku suvog kvasca
1 šolju mlake vode i
malo šećera (4g)

Sačekati da to malo krene, pa  u to dodati:

2 kašike maslinovog ulja
3/4 kašičice morske soli
1/4 šolje griza
1 kašičicu ruzmarina
2 šolje brašna (i još malo ako bude potrebno)

Zmesiti testo mekanije i premazati sa svih strana maslinovim uljem i ostaviti u poklopljenoj vangli 50-60 minuta da nadođe.

Nadošlo testo bez premesivanja sasuti u pleh i ostaviti još bar 45 minuta da nadođe.

U testo pobockati zelene masline.

Peći na 250 stepeni ravno 15 minuta.

Pečeno izmazati sa malo maslinovog ulja.



Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар