петак, 8. септембар 2017.

HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA sa kvascem



U jednu vanglicu sasuti jednake količine sledećih vrsta integralnog brašna (mera je manja šoljica za kafu):

1 šolju ražanog brašna
1 šolju pšeničnog integralnog brašna
1 šolju ječmenog brašna
1 šolju heljdinog brašna
1 šolju žutog kukuruznog griza (palenta)
1 kašičica morske soli
1 kašika suvog kvasca
pola kašičice začina majčine dušice (mada sam ja ubacivala čaj od majčine dušice dok nisam kupila začin)

Sve zamesiti mlakom vodom, a potom natreti sa višenamenskim belim brašnom tip 400 (onoliko koliko je potrebno, a to je sasvim malo). 

Tako oformljeno testo ostaviti poklopljeno na toplom mestu 1,5 sat da odstoji. 

Nakon toga testo izvaditi, premesiti uz malo natiranja opet belim brašnom, a zatim testo staviti u pleh (kalup u kome će se peći) i ostaviti ga bar još 1-1,5 sat da krene.

Nakon toga peći na 200 stepeni oko 45 minuta (može i do 1 sat) ovaj hleb treba malo više isušiti.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар