петак, 8. септембар 2017.

HRSKAVI LUK



2-3 glavice crnog luka iseći na prstenove, pa ih razdvojiti kako bi dobili krugove (imala sam malo čudan luk pa je sve ispucalo, no nije neka greška).

Umutiti masu od:

1/2 šolje brašna
1/4 šolje kukuruznog brašna (ja sam dodala palentu, a to malo zgusne ovu masu, no posle to razblažite sa malo više vode)
2 kašike instant praha za pire
prstohvat aleve paprike
1 šolja hladne kisele vode
morske soli po ukusu

U ovu umućenu masu umakati svaki prsten luka, a potom u prezlu.

Odmah pržiti na vrelom ulju (treba na 350 stepeni, no moja ringa na trojci ipak nije mogla postići tu temperaturu, pa se luk malo manje uhrskavio).

Peče se oko 3 minuta, dok sve ne porumeni sa obe strane.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар