петак, 22. септембар 2017.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA



Šljive očistiti od koštica (moje su iz zamrzivača i već su bile očišćene).

Skuvati  u šerpici krompir.

Ocediti kuvan krompir od vode i izgnječiti kao pire, pa u to dodati:

1 jaje
malo margarina (1 osrednju kockicu) i
brašno

Zamesiti testo, da ne bude lepljivo, a zatim razvuću u jednu užu veknu i iseći je na male režnjeve (komadiće).

Uzimati svaki komadić, malo ga rastanjiti i po sredini stavljati šljivu (unutra svake šljive može se staviti malo šećera; ja to nisam, jer tek sada vidim da sam ispustila ovo da pročitam u receptu, pa ipak knedle su ispale dovoljno slatke, od samih šljiva koje su baš zrele ostavljene).

Kugle zatim skuvati u ključaloj vodi (vodi koja neprestano vri). Kugle padnu na dno, a zatim se kuvanju. Kuvane su tek kada isplivaju na površinu.

Svaku kuglu treba uvaljati u prezlu, a potom sve na malo ulja propržiti sa svih strana da porumene knedle.

Prohlađene prepržene kugle uvaljati u kristal šećer.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар