субота, 23. септембар 2017.

MARINIRANI PILEĆI RAŽNJIĆI SA POVRĆEM



Potrebno je:

belo pileće meso
1 tikvica
1 veći paradajz
1 glavica crvenog luka

Za marinadu potrebno je:

2 kašike soja sosa
1 kašika meda
2 kašike ulja
jabukovo sirće
beli luk u prahu
morska so
biber
suvi začini po želji (origano, ruzmarin, ...)

Priprema:

Piletinu iseći na kockice. 

U činiju staviti meso, pa dodati soja sos, med, ulje, jabukovo sirće (može i sok od limuna, a sasvim isto dođe), beli luk i začine. 

Po ukusu posoliti, dobro promešati i ostaviti da prenoći u frižideru do sutradan.

Sutradan:

Iseckati tikvicu, paradajz i luk na kockice, pa zajedno sa mesom ređati na štapiće za roštilj.

Raspored po želji, dok se ne utroši sav materijal.

Peći u "Risoli Grill" tiganju dok lepo ne porumeni sa svih strana.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар