PEČENI PATLIDŽAN



Patlidžan oguliti, raseći preko pola (ja sam imala sačuvano u zamrzivaču, ostalo mi viška od pre neki dan kada sam grilovala patlidžan za one rolnice).

Posoliti i pobiberiti, a po želji posuti belim lukom u prahu ili nekim drugim začinom.

Ispeći u rerni.

Odličan prilog uz neko meso. Moj predlog belo pileće meso (iseći na tanke šnicle izlupati čekićem za meso, posuti sa što više karija, malo posoliti i ispržiti na malo ulja). A kao salata paradajz obogaćen sa što više gomasia.





Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi