SUPA "LENJINGRAD"
Potrebno je povrće izrendati na sitnije (no ja iseckam u seckalici na baš sitno, jer ne volim rende i tu obično uništim po neki nokat):
4 manje cvekle
2 manje šargarepe
1 manji koren celera
1 koren peršuna (to nisam imala, a ono što nemam počesto izostavljam)
pola manje glavice kupusa (to jedino isečem nožem)
biber
morska so
2 kašike maslinovog ulja
4 čena sitno iseckanog belog luka
sok od limuna
U ključalu vodu dodati:
cveklu
šargarepu
celer
peršun
kupus
biber
so
beli luk
Po potrebi dolivati vode da povrće ogrezne i kuvati poklopljeno (recept kaže oko 10 minuta).
Ispasirati blenderom i dodati:
ulje i
sok od limuna (ja izostavljam sok od limuna, ne zato što ga nemam, već stoga što to želim da upotrebim u druge gastronomske svrhe).
Ja sam "greškom" ulje dodala odmah na početku.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар