AJVAR


Potrebno je:

12 kg paprika (10 kg očišćenih)
5 manjih patlidžana (ili 3 veća, oko 1 kg)
500 ml ulja
koren rena 
nekoliko čena belog luka (2-3 cele glavice)
vezica peršuna
nepuna čaša od jogurta soli
1 čaša sirćeta
mleveni biber po ukusu

Paprike oprati, očistiti i malo obariti.

Patlidžan ispeći u rerni i oguliti.

Na vodenici za meso samleti:

papriku
oguljen patlidžan
ren

U šerpu sasuti i sjediniti sve sastojke odjednom i pržiti oko 1,5 sat uz neprestano mešanje.

Vruće sasuti u zagrejane tegle.

Odmah povezati.

Ostaviti do sutradan da se ohladi bez pomeranja, a potom posložiti na police špaiza.

Od ove količine ispadne 20 malih teglica (onih od pola kilograma).

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi