AJVAR
Potrebno je:
12 kg paprika (10 kg očišćenih)
5 manjih patlidžana (ili 3 veća, oko 1 kg)
500 ml ulja
koren rena
nekoliko čena belog luka (2-3 cele glavice)
vezica peršuna
nepuna čaša od jogurta soli
1 čaša sirćeta
mleveni biber po ukusu
Paprike oprati, očistiti i malo obariti.
Patlidžan ispeći u rerni i oguliti.
Na vodenici za meso samleti:
papriku
oguljen patlidžan
ren
U šerpu sasuti i sjediniti sve sastojke odjednom i pržiti oko 1,5 sat uz neprestano mešanje.
Vruće sasuti u zagrejane tegle.
Odmah povezati.
Ostaviti do sutradan da se ohladi bez pomeranja, a potom posložiti na police špaiza.
Od ove količine ispadne 20 malih teglica (onih od pola kilograma).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар