BAKLAVA SA ORASIMA
Prvo skuvati sirup i ostaviti ga da se dobro ohladi:
700 g šećera
750 ml vode
Pomešati samlevene orahe (350-400 g) sa šakom šećera. To je ono čime se posipa svaka druga kora.
Pouljiti tepsiju po dnu, a zatim posložiti dve kore.
Posuti orahe po kori, prekriti jednom korom, opet posuti orasima, pa prekriti korom i sve tako do kraja dok se ne utroše kore i orasi.
Složenu baklavu iseći na rombove.
Otopiti 125 g margarina i 100 ml ulja, pa to preliti preko baklave.
Ostaviti 10 minuta da baklava upije masnoću, a potom peći na 150 stepeni (oko 20-ak minuta) više sušeći bakavu, a pred kraj pečenja pojačati na 180 stepeni da baklava dobije rumenu boju (to je još oko 10-15 minuta).
Pečenu baklavu odmah zaliti hladnim sirupom i ostaviti da sve upije i da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар