субота, 7. октобар 2017.

BAKLAVA SA ORASIMA



Prvo skuvati sirup i ostaviti ga da se dobro ohladi:

700 g šećera
750 ml vode

Pomešati samlevene orahe (350-400 g) sa šakom šećera. To je ono čime se posipa svaka druga kora.

Pouljiti tepsiju po dnu, a zatim posložiti dve kore.

Posuti orahe po kori, prekriti jednom korom, opet posuti orasima, pa prekriti korom i sve tako do kraja dok se ne utroše kore i orasi.

Složenu baklavu iseći na rombove.

Otopiti 125 g margarina i 100 ml ulja, pa to preliti preko baklave.

Ostaviti 10 minuta da baklava upije masnoću, a potom peći na 150 stepeni (oko 20-ak minuta) više sušeći bakavu, a pred kraj pečenja pojačati na 180 stepeni da baklava dobije rumenu boju (to je još oko 10-15 minuta).

Pečenu baklavu odmah zaliti hladnim sirupom i ostaviti da sve upije i da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар