BORANIJA SA LUKOM



Žutu boraniju oprati, očistiti, iseći na štapiće (ukoliko imate kesu zamrznute boranije, ovo nećete morati da radite), spustiti u šerpicu podmazanu sa malo ulja i dinstati uz dodavanje vode (tek koliko da ogrezne) i poklopljeno kuvati na srednoj vatri oko pola sata.

Dodati malo morske soli i nekoliko čena sitno isečenog belog luka, a pred kraj ubaciti i mirođiju.

Ukuvati na gušće.

Može se jesti toplo ili hladno kao salata uz dodatak jabukovog sirćeta.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi