HLEB SA ŠARGAREPOM bez kvasca


Potrebno je:

2 veće šargarepe
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
1 šolja prepečenog semena suncokreta
4 kašike ulja
malo soli
malo cimeta
malo mlevenog oraščića

Očišćenu i na štapiće iseckanu šargarepu pirjaniti (dinstati kuvanjem) prelivenu sa malo ulja i vode, da omekša.

Pomešati brašno, so i začine, a zatim dodati ohlađenu šargarepu i po potrebi mlake vode, kako bi se zamesilo testo.

U to umešati i suncokretovo seme, pa od dobro obrađenog testa oblikovati hleb.

Peći na 190 stepeni 50-60 minuta.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi