петак, 20. октобар 2017.

KARAMEL TORTA (za Anastasijin srećan 10-i rođendan)


U najvećem plehu od rerne ispeći 2 kore od po:

10 belanaca
10 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna.

Svaku pečenu ohlađenu koru preseći preko pola kako bi se ukupno dobile 4 kore.




Skuvati fil od:

20 žumanaca
1 l mleka
2 pudinga od vanile
20 kašika šećera
6 kašika brašna

Skuvan fil podeliti na 2 dela. U jedan deo vrućeg fila dodati 200 g čokolade za kuvanje i izmešati dok se sve ne sjedini.

Filove dobro ohladiti, pa u svaki deo hladnog fila dodati po 250 g margarina.




U šerpici rastopiti 300 gr lešnik karamela (3 kesice) sa šoljicom mleka. Ovom rastopljenom masom premazati sve 4 korice i ostaviti da se prosuše.




Ređati:

kora
žuti fil
čokoladni fil
kora... (i sve ponavljati tako do kraja)

Okolo i po vrhu ukrasiti umućenim šlagom.

Težina torte iznosi malo preko 4 kg.

Prijatno!








Нема коментара:

Постави коментар