KARAMEL TORTA (za Anastasijin srećan 10-i rođendan)
U najvećem plehu od rerne ispeći 2 kore od po:
10 belanaca
10 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna.
Svaku pečenu ohlađenu koru preseći preko pola kako bi se ukupno dobile 4 kore.
Skuvati fil od:
20 žumanaca
1 l mleka
2 pudinga od vanile
20 kašika šećera
6 kašika brašna
Skuvan fil podeliti na 2 dela. U jedan deo vrućeg fila dodati 200 g čokolade za kuvanje i izmešati dok se sve ne sjedini.
Filove dobro ohladiti, pa u svaki deo hladnog fila dodati po 250 g margarina.
U šerpici rastopiti 300 gr lešnik karamela (3 kesice) sa šoljicom mleka. Ovom rastopljenom masom premazati sve 4 korice i ostaviti da se prosuše.
Ređati:
kora
žuti fil
čokoladni fil
kora... (i sve ponavljati tako do kraja)
Okolo i po vrhu ukrasiti umućenim šlagom.
Težina torte iznosi malo preko 4 kg.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар