среда, 25. октобар 2017.

PIKOLO SALATA


Potrebno je:

komad svežeg kupusa
1 krastavac
1 šargarepa
malo šampinjona (obarenih; no za neki naredni put, najidealnije biće imati marinirane šampinjone)
1 crvena paprika
malo obarene žute boranije
komad feta sira
nekoliko čena belog luka
senf
maslinovo ulje
morska so

Pomešati sitno iseckan beli luk, senf, ulje, so i ostaviti sa strane.

Krastavac oljuštiti, iseći na kolutove, pa svaki kolut preseći na pola.

Kupus iseckati na trake, a šargarepu i papriku na štapiće.

Šampinjone iseći na tanke listove.

Izmešati u velikoj činiji svo povrće.

Salatu posoliti i preliti ranije spremljenim prelivom.

Izmešati.

Odozgo posuti izgnječenim feta sirom.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар